Kommunikasjonssjef Kongsberg Gruppen


Kongsberg Gruppen ASA søker en fremoverlent kommunikasjonssjef med ansvar for konsernets eksternkommunikasjon, herunder ansvarsområde innen mediehåndtering og myndighetskontakt.

I tett samarbeid med kommunikasjonsdirektør og konserndirektør for myndighetskontakt, vil du jobbe med å ivareta og håndtere konsernets eksterne relasjoner. Du har en skarp penn og er en god relasjonsbygger. Du har god forståelse for, og dokumenterte resultater med, bruk av eksterne kanaler for å posisjonere virksomheter. Du behersker bredden i verktøykassen i kommunikasjonsfaget, inkludert å være en god rådgiver som forstår toppledelsens agenda og prioriteringer.
Du er initiativrik, kreativ og innovativ. Du er samfunnsengasjert. Du er god til å håndtere en rekke arbeidsoppgaver parallelt, er strukturert og har stor arbeidskapasitet.

Bakgrunn og erfaring
Bachelor eller mastergrad innen kommunikasjon, PR, politikk, økonomi eller tilsvarende
Minst fem års erfaring fra kommunikasjonsarbeid

Ferdigheter
Erfaring fra mediehåndtering, fortrinnsvis med pressevakt
Erfaring fra teknologirelatert industrivirksomhet er en fordel, herunder relatert til våre industriområder; maritim, forsvar, romindustri og/eller digitalisering
God forståelse for politiske beslutningsprosesser
En skarp penn; produksjon av taler, presentasjoner og annet materiale
Erfaring fra børsnoterte selskaper er en fordel (finansiell kommunikasjon) – forståelse for konsernstruktur
Sterk i både muntlig og skriftlig engelsk

Stillingen rapporterer til kommunikasjonsdirektør og utøves i nært samarbeid med konserndirektør for myndighetskontakt og øvrig konsernledelse. Personlig egnethet og evnen til å skape tillit er viktige forutsetninger.

Arbeidssted er Kongsberg eller Oslo, etter avtale. Reisevirksomhet må påregnes.

Søknadsfrist:
Snarest
For ytterligere informasjon kontakt oss på telefon: 959 00 508 eller på mail gpr@gp-rekruttering.no